Arkisto - ajankohtainen


 • Soinissa 21 mestaripyöräilijää
  15.10.2018 - Lue lisää >> • Liikuntatapahtumien & kampanjoiden arvontaa
  12.10.2018 - Lue lisää >> • KOTISEUTU SYKKII ELINVOIMAA -kuvakilpailu
  09.10.2018 - Lue lisää >> • Vuoden 2018 palkitsemiset (liikunta, nuoriso ja kulttuuri)
  08.10.2018 - Lue lisää >> • Turvetta ja biomassoja kunnanjohtajan blogissa
  26.09.2018 - Lue lisää >>


Soini toivoo tarkkuutta metsäpalovaaran vuoksi

Pitkään jatkuneiden sateettomien helteiden johdosta myös Suomenselän alueen luonto kärsii poikkeuksellisesta kuivuudesta. Soinin kunta ja paloviranomainen esittävät huolensa korkean maastopalovaaran vuoksi. Alueella asuvilta ja liikkuvilta toivotaan erityistä huolellisuutta kaikenlaisen tulipaloriskin ehkäisemiseksi.

”Maasto on nyt rutikuivaa. Pieni vesisade tai lyhyt kaatosadekaan ei sitä vielä juuri kastele,” kertoo Soinin asemavastaava, palomies Juha Vehkamäki.

Alueella on voimassa metsäpalovaroitus, mikä muun muassa rajoittaa avotulen tekoa. Suurempaan varovaisuuteen on kuitenkin tarvetta. Sääennusteen mukaan ukkosten mahdollisuus kasvaa, mutta se lisää myös salamasta aiheutuvan maastopalon riskiä.

”Metsäpalo voi syttyä pienestäkin kipinästä tai jopa lämmöstä. Jokainen tupakannatsakin on syytä sammuttaa tarkasti. Tuuli levittää palon nopeasti. Esimerkiksi grillihiilten kanssa on oltava erityisen varovainen ja kannattaa pitää vettä lähellä ensisammutusta varten. Huonosti sammutettu hiillos voi kyteä ja syttyä vielä vuorokaudenkin päästä,” toteaa Vehkamäki.

Maakunnassa ja lähialueilla on roihunnut viime päivinä useita maastopaloja, joista pahimpana Kauhavan yli 80 hehtaarin metsäpalo. Ukkonen aiheutti myös Soinissa Pahankalantien lähistöllä noin viiden hehtaarin maastopalon heinäkuun puolivälissä.

”Jokaisen on tärkeä huolehtia, ettei minkään kokoinen palo saa alkuaan ihmisen tyhmyydestä. Soinin alueen laajat suoalueet olisivat pahimmillaan metsäpalon sattuessa melkoinen kytevä pesäke”, korostaa kunnanjohtaja Juha Viitasaari. ”Luonto on meidän timanttimme ja olisi ikävää, jos sitä kohtaisi laajojen metsäpalojen kaltainen epäonni etenkin näin Soinin kunnan juhlavuonna.”

Myös muuten helteisiin on syytä suhtautua vakavasti. Ne ovat jopa hengenvaarallisia huonokuntoisille, vanhuksille ja eläimille, mutta rasittavat myös perustervettä.

Lisätietoa metsäpalovaroituksista saa Ilmatieteenlaitoksen http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset ja Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen sivuilta http://www2.seinajoki.fi/pelastuslaitos/.

 

Lisätietoa

Juha Viitasaari                                                                Juha Vehkamäki

Kunnanjohtaja                                                                 Asemavastaava, palomies

040 - 828 0648                                                                044 - 754 1643

juha.viitasaari@soini.fi                                                    juha.vehkamaki@seinajoki.fi


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna